Autosloperij

Alles wat je moet weten over de moderne autosloperij

Kijken we naar de werkwijze van sloperijen van vroeger en de werkwijze van de moderne sloperijen van nu, dan zien we dat er door de jaren heen veel veranderd is. Het is niet alleen lastiger om een eigen sloperij te starten, maar sloperijen moeten bovendien aan strengere milieueisen voldoen om als professionele autosloperij te kunnen functioneren. Om je een duidelijk beeld te geven van de moderne sloperijen die je vandaag de dag in ons land kunt vinden, lees je op deze pagina meer over de milieueisen waar autosloperijen aan moeten voldoen en de werkwijze van moderne sloperijen.

 

Vloeistof scheiding apparatuur

De moderne autosloperij en milieueisen

Tientallen jaren geleden waren we veel minder bezig met het milieu en het beschermen van het milieu. Er reden niet alleen meer auto’s rond die schadelijk waren voor het milieu, maar ook de diverse autosloperijen in ons land hoefden nauwelijks aan milieueisen te voldoen bij het slopen van oude wagens. Tegenwoordig is er steeds meer aandacht voor de bescherming van het milieu en hierdoor is de autobranche voorgoed veranderd. Auto’s moeten niet alleen aan strengere eisen voldoen, maar ook sloperijen moeten rekening houden met diverse milieueisen bij het slopen van auto’s.

Vloeistof aftappen

Voor een auto gesloopt mag worden, moet de autosloperij bijvoorbeeld eerst alle milieuvervuilende stoffen zoals benzine en olie uit de auto verwijderen en goed opslaan. Vroeger liet men deze stoffen vaak in de auto’s zitten, maar tegenwoordig is het verwijderen en goed opslaan van de stoffen erg belangrijk geworden. Binnen 10 dagen moet de autosloperij de vloeistoffen aftappen.

 

De werkwijze van de moderne autosloperij

Zijn alle schadelijke stoffen uit de auto verwijderd en goed opgeslagen, dan gaat de autosloperij verder met de standaard werkwijze bij het slopen van een auto. Dit betekent dat de auto eerst gecontroleerd wordt op bruikbare onderdelen, die uit de auto verwijderd worden en verkocht worden aan garages, particulieren en groothandelaren. Zijn de bruikbare onderdelen verwijderd, dan wordt de auto voor een groot deel uit elkaar gehaald. Is er enkel nog een kaal wrak over dat enkel uit ijzer bestaat, dan komt de auto terecht in de shredder. De shredder zorgt ervoor dat de stukken ijzer in kleine stukken gesneden worden, zodat deze stukken verkocht kunnen worden aan ijzerfabrieken. Deze ijzerfabrieken smelten de stukken ijzer om, zodat ze die weer kunnen verkopen. Vaak worden de stukken ijzer verkocht aan autofabrikanten, die er weer nieuwe auto’s van maken en zo de materialen van sloopauto’s hergebruiken om het milieu te beschermen door middel van recycling.

Autosloperij

Autosloperij

Onze facebook pagina: Sloopautosloperij Facebook

Zoeken naar een autosloperij bij u in de buurt: