Hoeveel is mijn auto waard?

Hoeveel is mijn auto waard?

De waarde die een auto heeft, daalt met iedere kilometer die je rijdt en iedere dag die voorbij gaat. Zo wordt de waarde van een auto niet alleen beïnvloedt door het merk van de auto en het model van de auto, maar ook door het aantal kilometers op de teller en de leeftijd van de wagen. Heb je een gloednieuwe auto waarmee je nog nooit schade hebt gemaakt, dan is de waarde van jouw auto logischerwijs hoger dan de waarde van een auto die al vele kilometers heeft afgelegd en diverse keren naar de garage is gegaan voor een flinke reparatie. Wil je een sloopauto verkopen, dan krijg je hier dus minder geld voor dan wanneer je een auto in goede staat verkoopt.

Om je een duidelijk beeld te geven van hoeveel is mijn auto waard, beschrijven we op deze pagina welke factoren van invloed zijn op de waarde van jouw auto. Daarnaast lees je op deze pagina hoe je kunt achterhalen hoeveel is mijn auto waard door gebruik te maken van diverse online tools.

hoeveel is mijn auto waard

Hoeveel is mijn auto waard: afhankelijk van diverse factoren

De waarde van jouw sloopauto is afhankelijk van diverse factoren. De belangrijkste factoren die van invloed zijn op de waarde van een auto, zijn de volgende:

  • De leeftijd van een auto.
  • Het merk en het model van een auto.
  • Het aantal kilometers op de teller van een auto.
  • De kwaliteit van de auto (de mate van beschadiging van de wagen).
  • Het aantal bruikbare materialen van de auto.

 

Voor sloopauto’s is voornamelijk de laatste factor van grote invloed, ofwel het aantal bruikbare materialen van de auto. Heb je een wagen met een groot aantal bruikbare materialen, dan is jouw auto standaard meer waard dan een wagen met één of twee bruikbare materialen.

 

Hoeveel is mijn auto waard: test het zelf

Wil jij weten: hoeveel is mijn auto waard? Dan kun je dit zelf testen door gebruik te maken van de online tool van sloopautosloperij.nl. Je kunt makkelijk de waarde van je auto online berekenen en zo dus de waarde van je auto te achterhalen. Vul het formulier in en wij krijgen een melding van de kentekencheck, zo kunnen wij achterhalen wat jouw auto op dit moment waard is. De tweede tool voor het berekenen van de waarde is overigens wel minder betrouwbaar, bij deze tool wordt geen rekening gehouden met alle beschadigingen en mankementen van het voertuig.

Zoeken naar een autosloperij bij u in de buurt: