Sloopauto verkopen

Jouw sloopauto verkopen in drie stappen

Sloopauto verkopen. Heb je een sloopauto in je bezit, dan is de kans groot dat je veel kosten moet betalen voor deze wagen. Dit komt niet alleen omdat de auto veel onderhoud nodig heeft, maar ook omdat de wagen vaak veel brandstof nodig heeft en hierdoor erg duur is op de weg. Zelfs als je al lang niet meer rondrijdt in de auto, is het kostenplaatje van een sloopauto erg groot. Ook als je de auto jarenlang in de garage laat staan, betaal je namelijk wegenbelasting voor het voertuig.

sloopauto verkopen

De meeste mensen die een sloopauto in hun bezit hebben, willen hier vanwege de hoge kosten zo snel mogelijk vanaf. De beste manier om jouw sloopauto snel kwijt te raken, is door het voertuig te verkopen. Sloopwagen verkopen is niet alleen mogelijk als het om een verouderd model gaat met diverse (onzichtbare) mankementen, maar ook als het om een voertuig gaat dat total-loss is. Wil jij jouw sloopwagen verkopen en wil je weten hoe je dit moet doen? Lees dan op deze pagina welke drie stappen je moet volgen om snel van jouw sloopauto af te komen.

 

Sloopauto verkopen stap 1: bel de autosloperij

De beste manier om jouw sloopauto te verkopen, is door jouw auto te verkopen aan een autosloperij. Een autosloperij geeft over het algemeen meer geld voor een sloopauto dan een ijzerhandelaar of een particulier die de onderdelen van de auto wil hebben, dus voor sloopauto verkopen moet je bij de autosloperij zijn. Neem contact op met een autosloperij, vertel wat voor auto je wil verkopen en een medewerker van de autosloperij maakt een afspraak om bij je langs te komen.

Bel autosloperij

Sloopauto verkopen stap 2: laat de auto zien

De tweede stap van sloopauto verkopen aan de autosloperij, is dat een medewerker van de sloperij bij je langs komt om de auto te bekijken. De auto wordt geïnspecteerd, waarbij er wordt gekeken welke onderdelen nog bruikbaar zijn en overgekocht kunnen worden. Vervolgens krijg je te horen welk bedrag je voor jouw auto kunt krijgen en kun je hier wel of niet mee akkoord gaan.

Audi A4 1

Sloopauto verkopen stap 3: de uitbetaling en het ophalen van de auto

Ga je akkoord met het bedrag van de sloperij, dan krijg je jouw opbrengst van de sloopauto meteen van de medewerker van de sloperij. Heeft de sloperij betaald, dan wordt jouw auto meegenomen en is de deal afgerond.

sloopauto verkopen 1

Zoeken naar een autosloperij bij u in de buurt: